Rejtvény szafari

A csapatoknak keret applikációnk és saját mobiltelefon készülékek segítségével kell elrejtett logikai feladatokat, fejtörőket felkutatni. A rejtvények megfejtéséért a felhasznált időtől és a válasz helyességétől függően különböző pontérték jár. Nincs kötött útvonal, a csapatoknak a térkép segítségével kell kitalálniuk a számukra legoptimálisabbat. A csapatok a program folyamán versenyeznek egymással, majd a játék végén a megtalált útpontok száma és a feladatok megoldása alapján rangsoroljuk őket.

Súgnak a falak

Városaink telis-tele vannak, olyan pontokkal, amelyek ott vannak a szemünk előtt mégsem vesszük észre őket. Ha nyitott szemmel járunk, szerteszét szobrocskák, művészeti-, építészeti alkotások és szimbólumok tárulnak szemünk elé, amelyek ebben a játékban egy térképet alkothatnak. A csapatoknak 2-3 óra áll rendelkezésükre hogy egy applikáció és saját mobiltelefon készülékeik segítségével felkutassák a városok eddig rejtett szépségeit, rejtvényeit és a titkosírások megoldásával végül eljussanak a kincshez. A program során a résztvevők csapatokban egy közös célért kutatnak, hogy végül a megszerzett és megosztott információ segítségével elérjék a hőn áhított jutalmat.

Kalandos út

A program fejlesztésénél kimagaslóan nagy  hangsúlyt fektettünk a csapaton belüli kommunikáció kiszélesítésére, a csapatok együttműködésében rejlő lehetőségek kiaknázásra. A játékhoz igen nagy flexibilitás szükséges mivel menet közben a résztvevők döntéseinek függvényében folyamatosan változhat a csapatok mérete, összetétele és a játék üteme. A program során lehetőség nyílik, hogy mindenki megismerje saját és társai képességeit, csoportként kezdhessenek együtt dolgozni, így megismerni a csoportban rejlő energiákat.

A résztvevőknek egy összetett feladatot kell megoldaniuk, melynek során egy kincsesláda felkutatásához szükséges információkat és eszközöket különböző mozgásos, ügyességi, bátorsági feladatok teljesítésével szerezhetnek meg.

A csapatok saját mobiltelefon készülékeik segítségével kutatják fel az állomásokat és információs pontokat, ahol logikai feladatok, asszociációs feladatok, rejtvények, tájékozódási feladatok megoldásával egyre közelebb jutnak a kincsesláda helyéhez és felnyitásához. A ládához vezető út során a csapatok folyamatos összeköttetésben vannak egymással az applikáción belül, így egyeztethetik a begyűjtött részinformációkat. Azonban a nagy testvér mindig figyel!  A hatékony megoldáshoz a csapatoknak egymás közötti feladatmegosztásra, összehangolt csapatmunkára, a csapatokon belül egyéni és csoportmunkára, valamint a megszerzett részinformációk átadására, feldolgozására van szükségük.

Zöld kvíz túra

A résztvevők egy rövid túrára indulhatnak, mely a környék szépségei mellett 10 különböző környezettudatossággal összeköthető játékban tudnak részt venni. Feladatuk bár nem verseny nem céltalan, hiszen bent építő kollegáik az ő teljesítményük alapján juthatnak hozzá egy-egy nagy teljesítményű szerszámhoz (és kezelőjéhez), amivel a munkafolyamatok új lendületet kaphatnak.

Re-terasz

A résztvevők egy izgalmas, nem hagyományos kreatív élményprogramon vehetnek részt. A program során kapott és hozott alapanyagból dolgoznak az igényeknek megfelelő zöld konstrukció megépítésén, mely saját, de akár cégük csoportjuk stílusjegyeit is viselheti. A csapatok az alapanyagok és rendelkezésre álló eszközök (fúrók, vésők, festékek, fűrészek, csavarok stb.) megtekintése után, kell hogy kialakítsanak egy koncepciót. A csapatok különböző dolgokat építhetnek – melyhez minden segítséget megadunk nekik – legyen az raklap bútor, farmercserép vagy éppen bogárhotel.

Az elkészült darabokat a részvevők elvihetik magukkal és akár a munkahelyüknél kerülhetnek elhelyezésre, de akár jótékonyan fel is ajánlhatják. A program előkészítéséhez a résztvevők tájékoztatást kapnának egy pár „ötletadó” képpel egyetemben így az otthon már nem használt, de hasznosítható dolgok is beépítésre kerülhetnek, így téve személyessé az őket körülvevő teraszt is.

Féktelenül

A résztvevők egy izgalmas, nem hagyományos autós élményprogramon vehetnek részt. A program során a résztvevők csapatokra osztva dolgoznak egy „autó” megépítésén. Minden csapat ugyanannyi alapanyagból kell, hogy szorosan együttműködve megtervezze és megépítse saját versenyautóját, amelynek több kategóriában kell majd szerepelnie. A szintidőre megépített autók a sajtótájékoztató és bemutatás után a Grand Prix-en mérettetnek meg. A programot ünnepélyes díjkiosztó és az elmaradhatatlan pezsgőzés zárja.

Az elkészült versenyautókat a program után  a csapatok hazavihetik magukkal.